Jack Daniel’s, fenomén mezi whisky a mistr jemnosti z Lynchburgu v USA. Příběh 13 letého Jacka, který později převzal výrobu whisky po Danu Callovi se začal psát v roce 1863. Jackovi se s přibývajícím věkem podařilo přesunout lihovar k prameni vytékajícímu z vápencové jeskyně a v roce 1866 zaregistrovat lihovar jako Jack Daniel’s. Tímto činem se Jack Daniel’s zapsal do historie jako nejstarší americká palírna.
Zajímavostí je, že ve státě Tennessee od roku 1909 stále trvá prohibice. Alkohol se neprodává v obchodech a hlavně se nesmí konzumovat ve veřejných prostorách – pouze za branou lihovaru Jack Daniel’s.
Technologie výroby si pro zachování nepřekonatelné jemnosti stále dřží původní recepturu a každý den tuto whisky dělají jak nejlépe dovedou. Ptáte se jak? Kapku po kapce se dostává whisky přes třímetrovou vrstvu dřevěného uhlí z javoru cukrodárného.
Jack se vyrábí z vody, kukuřice, žita a ječmenného sladu a technologie Charcoal Mellowing proběhne před samotným zráním v sudech z amerického bílého dubu, které jsou vlastní výrobou Jacka Daniel’se. Celý proces je časově náročný a celkově zvyšuje náklady, ale kdo by si za tuhle dobrotu nepřiplatil?
Současný nejprodávanější Jack Daniel’s nese označení Jack Daniels Honey, který můžete rovnou koupit nebo ho jen ochutnat.
Druhý nejprodávanější je o trochu dražší Jack Daniel’s Single Barrel a poté klasický Jack Daniel’s No.7.
Zdroj: oficiální distributor pro ČR